Tallrik med mat. Foto.
30 maj

Workshop via Zoom

Deeptech vid SLU och dess potential inom livsmedelssystemet

evenemang | seminarier, workshops |

Deeptech kan både utmana och förändra hela branscher och är ett prioriterat område för både EU och svenska forskningsfinansiärer. Vilken forskning vid SLU kan redan nu definiseras som deeptech? Finns andra forskningsområden vid SLU som skulle kunna utvecklas mot deeptech? SLU Future Food och SLU Holding bjuder in SLU:are till en fördjupad diskussion om potentialen för deeptech inom SLU samt hur deeptech skulle kunna vara en del i utvecklingen mot ett hållbart liv.

Workshop om deeptech

Deeptech är ett spännande område med potential att påskynda omställningen mot en hållbarare värld. Det kommer därför att vara ett prioriterat område för utlysningar av medel både från EU och Vinnova framöver.

Vinnova har gjort en rapport där man där man räknat upp åtta områden där det finns deeptech-plattformar att bygga på i Sverige. Vilka områden är de och vad finns det för forskning inom dessa vid SLU? Kan vi bli bättre på att dela med oss av erfarenheter och potentialer inom området?

I rapporten från Vinnova nämns till exempel inte livsmedel. Stämmer det att det inte finns potential för deeptech inom livsmedelssystemet? Hur skulle forskare vid SLU kunna använda sig av deeptech i sin forskning? 

Målsättningarna med workshopen är att diskutera vilken forskning vid SLU som kan definieras som deeptech, vilka områden som skulle kunna utvecklas till ’deeptech’, och hur vi tillsammans skulle kunna öka möjligheterna för deeptech vid SLU. 

Workshopen anordnas av SLU Future Food och SLU Holding och är bara öppen för SLU-anställda. För att delta så registrera dig på formuläret nedan på denna sida. Diskussionen kommer att hållas på svengelska, dvs. mestadels svenska men frågor kan ställas på engelska. En senare workshop om samma ämne kommer att hållas på engelska.

Frukostwebbinarium om deeptech

SLU Future Food och SLU Holding bjuder även in till ett frukostwebbinarium med föredrag om vad deeptech är direkt före workshopen. Registrera dig för att delta i frukostwebbinariet här. 

Teams kanal om deeptech

Vi erbjuder en sluten Teams-kanal (Deeptech vid SLU) som ett forum för dig att utbyta idéer och feedback på idéer. Denna Teams-kanal är endast avsedd för SLU-anställda och om du anmäler intresse i worskhopen (se formulär nedan) eller via email till SLU Future Food så lägger vi till dig. Om du vill bli borttagen så ta bort dig själv eller kontakta SLU Future Food.

 

Fakta

Tid: 2024-05-30 09:30 - 11:30
Ort: Workshop via Zoom
Arrangör: SLU Future Food och SLU Holding
Mer information:

Medverkande

Annsofie Wahlström, programchef vid SLU Future Food

Mats Wiktorsson, senior innovation & business advisor, SLU Holding

Organisatörer

SLU Future Food är en plattform som stimulerar och utvecklar tvärdisciplinär forskning och samverkan för ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbara livsmedelssystem.

SLU Holdings roll är att bidra till att kunskap och forskningsresultat från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) kommer till användning och blir till nytta i samhället.

Mer om ämnet