13 mar

Lagan, Småland

Studiebesök för doktorander vid SLU Skogsskadecentrums forskarskola

evenemang |
Gran. Foto.

Välkommen på studiebesök! SLU Skogsskadecentrums forskarskola välkomnar nu dig som doktorand till ett första studiebesök. Studiebesöket hålls hos Sveaskog, Svenska skogsplantors fröenhet i Lagan, onsdagen den 13 mars.

Under studiebesöket kommer du få möjlighet att se Sveaskog, Svenska skogsplantors fröenhet och fröodlingar. Det kommer finnas tillfälle att diskutera och att ställa frågor om deras arbete. 

Heldagsprogrammet startar vid 9.00 och slutar ungefär vid 16.00. Programet är utformat för att möjliggöra transport från Alnarp med bil från morgonen (2 timmar). De som har längre att resa kan övernatta på Best Western i Alvesta, ca 40 min från Lagan. För eventuella övernattande deltagare i Alvesta ordnas hyrbil för transport till studiebesöket.  

Anmäl dig till studiebesöket genom att maila ake.olson@slu.se. Vid anmälan - uppge eventuella allergier eller matpreferenser, samt om du behöver plats i bil mellan Alvesta och Lagan. 

Sista anmälningsdag är 4 mars. 

Fakta

Tid: 2024-03-13 09:00
Ort: Lagan, Småland
Arrangör: SLU Skogsskadecentrums forskarskola
Sista anmälningsdag: 4 mars 2024
Mer information:

SLU Skogsskadecentrums forskarskola står för kostnader för resa och för de som behöver boende. Du bokar själv resa och logi, och vidarebefodrar fakturan till Åke Olson (390AON).

Anmälan sker via mail till Åke Olson på ake.olson@slu.se

Karta - Lagan 


Program

Preliminärt

9.00 Introduktion av Sveaskog, Svenska skogsplantors fröenhet

12.00 Lunch

13.00 Besök björkfröodlingar och granfröodlingar 

 


Kontaktinformation

Åke Olson, forskare
Institutionen för skoglig mykologi och växtpatologi
Avdelningen för skoglig patologi
Ake.Olson@slu.se, 018-671876