7 feb

Ulls hus, Ultuna

På liv och död – invigning av utställning

besök på slu | evenemang |

Välkommen till SLU:s campus i Uppsala den 7 februari kl 15-16. Då hålls ett panelsamtal i samband med invigningen av den mobila utställningen "På liv och död — om begravningsplatsen som ett grönt, andligt, multikulturellt och publikt vardagsrum i staden."

Vilken roll kan begravningsplatsen spela som mötesplats mellan liv och död, mellan olika kulturer och mellan då och nu? I en paneldiskussion samtalar Titti Olsson, chefredaktör för SLU Tankesmedjan Moviums Tidskriften STAD, med Carola Wingren och Helena Nordh, båda professorer i landskapsarkitektur vid Institutionen för stad och land, SLU.

Utställningen, som visas i Ulls hus på SLU:s campus i Uppsala, från 7 februari till 7 mars 2024, är framtagen inom forskningsprojektet Cemeteries and Crematoria as Public Spaces of Belonging in Europe: A study of migrant and minority cultural inclusion, exclusion and integration CEMI, i samarbete med utställningsdesigners Annika Carlsson och Jennie Margareta Andersson.

 

TITTI OLSSON

Fakta

Tid: 2024-02-07 15:00 - 16:00
Ort: Ultuna
Lokal: Ulls hus
Arrangör: Institutionen för stad & land, SLU
Pris: Fritt

Kontaktinformation

Carola Wingren, professor
Institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning, SLU
carola.wingren@slu.se, 040-41 51 61, 0707-10 41 11