22 maj

Biblioteket, Uppsala

Föredrag i Uppsala: Vad rör sig i kronan på en ek?

Ek. Foto.

Välkommen på ett föredrag om ekens myllrande mikrokosmos.

Eken är ett av våra vanligast, mest älskade och mest mytomspunna träd. Dessutom är den viktig eller avgörande för nästan niohundra organismer, och ytterligare lika många till är nära knutna till eken som föda och livsmiljö.

Föredraget hålls av Bengt Ehnström och Martin Holmer, som skrivit respektive illustrerat boken "Ek: Träd för kungar och kryp". Boken är den sjätte i en serie om biologisk mångfald i våra vanligaste träd.

Bengt Ehnström är entomolog och en av Sveriges mest framstående skalbaggskännare. Martin Holmer är jägmästare och illustratör med 30 års erfarenhet av att skapa realistiska och naturtrogna illustrationer.

Fakta

Tid: 2023-05-22 13:00
Ort: Uppsala
Lokal: Biblioteket
Arrangör: SLU Centrum för biologisk mångfald och SLU-biblioteket
Mer information:

Anmälningssätt:  Ingen föranmälan.
Språk: SvenskaKontaktinformation

Håkan Tunon, Forskningsledare
Institutionen för stad och land, Avdelningen för statsvetenskap och naturresursförvaltning
hakan.tunon@slu.se, +4618-672591, +460703615010