12 maj

Webbinarium

Folkhälsa och vikten av närhet till natur och naturens bidrag till social gemenskap

seminarier, workshops |

Den vardagsnära naturen är viktig för folkhälsan genom att skapa förutsättningar för fysisk aktivitet, rekreation, vila och återhämtning samt ökad naturförståelse. Professor Patrik Grahn, SLU, föreläser på ett webbinarie som anordnas av Naturvårdsverket tillsammans med Folkhälsomyndigheten och Länsstyrelsen i Skåne.

Webbinariet riktar sig till dig som arbetar på kommunal eller regional nivå med frågor som rör tillgång, tillgänglighet och kvaliteten i vardagsnära naturområden och hur vardagsnära natur kan bidra till en god och jämlik hälsa. Under webbinariet tar vi bland annat upp:

  • Hälsan behöver bli mer jämlik
  • Alla behöver närhet till natur
  • Vardagsnära natur bidrar till social gemenskap

Föredragshållare är bland annat Patrik Grahn, professor i landskapsarkitektur, SLU, Elisabet Olofsson, utredare Folkhälsomyndigheten, Anna Stamblewski, samhällsutvecklare Piteå kommun samt Eva Arnemo och Sara Beckman som arbetar med folkhälsa och tillgänglighet på Upplandsstiftelsen.

Webbinariet bygger på ett stödmaterial från Folkhälsomyndigheten, Naturvårdsverket, Skogsstyrelsen och Länsstyrelserna. Materialet innehåller kunskap, statistik, argument och förslag till åtgärder för att kommunerna ska skapa förutsättningar och tillgång till vardagsnära natur för att bidra till en god och jämlik hälsa.

Stödmaterial om vardagsnära natur. 

Webbinariet arrangeras av Naturvårdsverket tillsammans med Folkhälsomyndigheten och Länsstyrelsen i Skåne.

Anmälan öppnar 13 april. 

Fakta

Tid: 2022-05-12 14:00 - 15:30
Ort: Webbinarium
Arrangör: Naturvårdsverket tillsammans med Folkhälsomyndigheten och Länsstyrelsen i Skåne

Kontaktinformation