17 okt
21 okt

Online och på mässan Elmia Lantbruk i Jönköping

Mjölkveckan 2022

Närbild på ett koansikte. Foto.

Varmt välkommen till årets Mjölkvecka! Här diskuteras möjligheter och utmaningar för svensk mjölkproduktion, olika utvecklingsvägar och hur forskningen kan bidra till utvecklingen. I år är de första två dagarna digitala (anmäl dig i formuläret nedan), sedan hittar du oss på mässan Elmia Lantbruk i Jönköping (anmäl dig på länkknappen nedan).

Fakta

Tid: 2022-10-17 - 2022-10-21
Ort: Online och på mässan Elmia Lantbruk i Jönköping
Arrangör: Forskningsprogrammet ”Hållbar produktion och konsumtion av mjölk” och SLU Future Food
Mer information:

Mjölkveckan arrangeras av forskningsprogrammet ”Hållbar produktion och konsumtion av mjölk” som koordineras av framtidsplattformen SLU Future Food. Målet med programmet är att skapa förutsättningar och genera ny kunskap för en mer hållbar mjölkproduktion och mjölkkonsumtion och sträcker sig från den individuella kon, till miljöpåverkan på gårdsnivå, till nyttan och nya möjligheter med gräsvallen till miljö- och folkhälsoaspekter för kostrekommendationer. Totalt ingår sex olika forskningsprogram med tre olika forskningsmiljöer, SLU, Chalmers och RISE. Programmet, som startade 2019 och pågår fram till december 2023 och finansieras av Stiftelsen Lantbruksforskning (SLF).