19 aug

Kunskapsträdgården, Ultuna Campus, Uppsala

Vetenskapsteater: Den oändliga ängen

Antonio Irre, italiensk konstnär och forskare, ska samarbeta med Velemir Ninkovic som forskar om hur växter kommunicerar med varandra. Antonio besöker Sverige nu och ska framföra pjäsen ”Den oändliga ängen”.

Velemir Ninkovic och hans kollegor studerar interaktioner mellan växt och deras grannar samt mellan växter, insekter och deras naturliga fiender. Växter kan till exempel kommunicera med hjälp av kemiska signaler. Målet med forskningen är att använda växternas kommunikation för att förbättra jordbruket.

Antonie Irre ska utforska växternas kommunikation tillsammans med forskargruppen från en vetenskaplig och konstnärlig synvinkel. Detta är verkligen ett spännande projekt för SLU och institutionen för ekologi!

Antonio är nu i Sverige på sitt första besök i samband med projektet och ska framföra en pjäs. Du kan se en trailer på italienska men han kommer att framföra stycket på svenska. Det är 20 minuter långt och alla är välkomna.


“I welcome you to the infinite meadow, cellogastronomic and enopulvometric route discovering the secrets that are hidden under the petals of a daisy”

Vad handlar pjäsen om?

Friluftsföreställning av fysisk teater, inspirerad av Methamorphosis of Plants av Goethe och Palomar av Calvino, och av Theory of Complexity.

En reflektion över naturen och människan mellan konst och vetenskap.

Välkommen! Ta chansen att göra något annorlunda efter jobbet. Det är gratis.

Max 30 deltagare så att vi kan följa Corona-riktlinjerna.

Fakta

Tid: 2020-08-19 16:00 - 16:30
Ort: Uppsala
Lokal: Kunskapsträdgården, Ultuna Campus
Mer information:

Relaterade sidor:


Kontaktinformation