13 maj

Deltagande via zoom, men lokal är även bokad för Uppsala, Skara, Alnarp och Umeå, Uppsala

Praktisk klimatsmart företagsledning

intern personalutbildning | seminarier, workshops |

Fortbildningsdag i ekonomi och företagsledning för VH-fakultetens forskare och lärare, arrangerad av VH-fakultetens Kommitté för lantbrukets livsmedelsproducerande djur i samarbete med Kompetenscentrum Företagsledning.

Går det att öka vinsten samtidigt som man minskar klimatpåverkan? Hur jobbar man smartare i hela värdekedjan? Kom och inspireras av intressanta föreläsare och ta del av verkliga företags-case.

Temat för året är klimatsmart företagsledning. Vi vill ge deltagarna kunskap om utmaningarna och hur man hanterar klimatfrågor i olika delar av företagets värdekedja. Företagsledningen har ansvaret och håller i taktpinnen för nödvändiga förbättringar inom företaget. Men hur gör man? Dagen kommer att visa exempel på förbättringar av vinst och lönsamhet samtidigt som klimatavtrycket minskar per producerad vara.

Dagen riktar sig till VHs forskare och lärare, samt till studenter i slutet av sin utbildning samt alla övriga som är intresserade av svensk animalieproduktion.

Välkomna!

Anmäl dig

De uppgifter du registrerar här kommer att behandlas av SLU för att administrera din anmälan eller ditt besök. Läs mer om behandling av personuppgifter på www.slu.se/personuppgifter.

Gruppdiskussion

Lista med kryssrutor eller alternativknappar

Fakta

Tid: 2020-05-13 10:00 - 16:00
Ort: Uppsala
Lokal: Deltagande via zoom, men lokal är även bokad för Uppsala, Skara, Alnarp och Umeå
Arrangör: VH-fakultetens kommitté för lantbrukets livsmedelsproducerande djur i samarbete med Kompetenscentrum Företagsledning
Sista anmälningsdag: 8 maj 2020

Program

Deltagande i ekonomidagen sker via zoom. Lokaler är även bokade i Uppsala (Audhumbla), Skara (Redet), Alnarp (Spiltan) och Umeå (Nästet).

09.30 - Uppkopplingstid till zoom

10.00 - Inledning kommittén Margareta Emanuelsson

10.10 - Effekter av klimatsmart företagsledning: Resultat i kronor och CO2 –ekvivalenter! Ove Karlsson SLU Alnarp, Mia Davidsson agronom och Landsbygdsutvecklare Länsstyrelsen i Skåne

Företags-case 1: Ekologisk mjölkproduktion och växtodling                     

Företags-case 2: Grisföretag med växtodling

11.00 - Produktionsprocesser och analys av värdekedjan Hur ser nuläget ut? Vad är potentialen? Vad krävs för att nå dit? Karin Alvåsen, Elisabet Jonas, Mikaela Jardstedt

12.00 - Lunch

13.00 - Workshop djurslagsvis      
Hur kan vi förbättra processerna för att bli mer klimateffektiva och samtidigt få ett bättre ekonomiskt resultat? (Kaffepaus tas i grupperna)

  • Mjölk-produktion - Karin Alvåsen
  • Nötköttsproduktion - Mikaela Jardstedt
  • Lammproduktion - Annelie Carlsson
  • Grisproduktion - Elisabet Jonas
  • Ägg och kyckling - Stefan Gunnarsson

14.30 - Redovisning och slutdiskussion Ove Karlsson

15.30 - Avslutning


Kontaktinformation

Karin Alvåsen, forskare
Institutionen för kliniska vetenskaper, SLU
karin.alvasen@slu.se, 018-67 13 23, 070-541 32 27