Medarbetarwebben

SLU Grogrund - centrum för växtförädling av livsmedelsgrödor

SLU Grogrund arbetar för att säkra tillgången till växtsorter för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruks- och trädgårdsproduktion i hela Sverige. Det sker i samarbete mellan akademi och näringsliv.


Det finns 155 sidor som är taggade med SLU Grogrund:
Webinar: Resistensförädling för friska grödor

Webinar: Resistensförädling för friska grödor

Webinar: Resistensförädling för friska grödor lena.johnson@slu.se En viktig faktor för att upprätthålla en hög avkastning och konkurrenskraft inom svensk växtproduktion är användandet av grödor med

Webinar: Resistensförädling för friska grödor

En viktig faktor för att upprätthålla en hög avkastning och konkurrenskraft inom svensk växtproduktion är användandet av grödor med hög motståndskraft mot sjukdomar. Genom att förädla fram sorter med

Webinar: Resistensförädling för friska grödor

En viktig faktor för att upprätthålla en hög avkastning och konkurrenskraft inom svensk växtproduktion är användandet av grödor med hög motståndskraft mot sjukdomar. Genom att förädla fram sorter med

Webinar: Resistensförädling för friska grödor

En viktig faktor för att upprätthålla en hög avkastning och konkurrenskraft inom svensk växtproduktion är användandet av grödor med hög motståndskraft mot sjukdomar. Genom att förädla fram sorter med

Webinar: Resistensförädling för friska grödor

Webinar: Resistensförädling för friska grödor

Webinar: Resistensförädling för friska grödor lena.johnson@slu.se En viktig faktor för att upprätthålla en hög avkastning och konkurrenskraft inom svensk växtproduktion är användandet av grödor med

Webinar: Resistensförädling för friska grödor

Webinar: Resistensförädling för friska grödor

Webinar: Resistensförädling för friska grödor lena.johnson@slu.se En viktig faktor för att upprätthålla en hög avkastning och konkurrenskraft inom svensk växtproduktion är användandet av grödor med

Nya användningsområden för potatis genom utvärdering med gensax

Möjligheten att ersätta sojaprotein i livsmedel med högvärdigt protein från stärkelsepotatis undersöks i ett nystartat projekt inom SLU Grogrund. Ett problem är att ohälsosamma ämnen såsom solanin

Cecilia Hammenhag

I Sverige ökar efterfrågan på närodlade proteingrödor. Vid SLU i Alnarp forskar Cecilia Hammenhag och hennes kollegor om ärtornas egenskaper och genetik. De vill skapa förutsättningar för förädling

Ärtan - garantin för framtidens gröna protein

Ärtan - garantin för framtidens gröna protein

Kort om projektet Den växande medvetenheten om klimatpåverkan av en kost med hög andel animaliskt protein och önskan att minska vårt importberoende av soja gör att det idag finns en mycket stor

Nya användningsområden för potatis genom utvärdering med gensax

Möjligheten att ersätta sojaprotein i livsmedel med högvärdigt protein från stärkelsepotatis undersöks i ett nystartat projekt inom SLU Grogrund. Ett problem är att ohälsosamma ämnen såsom solanin

Släktforskning bland svenska äppelsorter – ny teknik avslöjar gamla släktband

Rubriken ovan är titeln på ett nytt faktablad från LTV-fakulteten som nu finns att läsa online. I faktabladet berättar författarna Jonas Skytte af Sätra, Inger Hjalmarsson och Larisa

Projekt

Projekt

Projekt inom SLU Grogrund Strategi för SLU Grogrund 2018-2020

Loading…