SLU-nyhet

Det här händer på sommarens skogliga jättekongress

Publicerad: 30 maj 2024

Denna sommar står SLU som värd för IUFRO World Congress och många SLU:are finns på plats den 23-29 juni på Älvsjömässan i Stockholm. Vi deltar med föreläsare på vetenskapliga sessioner och som anordnare av sidoevenemang. SLU deltar också med ett program i en monter på kongressens utställning samt på innovationsscenen och Green Job Arena.

I kongressens programkalender hittar du de över 4 500 programpunkterna fördelade på över 200 sessioner. Du hittar också information om vilka sidoevenemang som anordnas, samt vad som sker på Innovation Stage och Green Job Arena.  Om du inte redan har anmält dig så passa på att göra det idag: Registration and Fees | IUFRO Stockholm 2024 (iufro2024.com)

Under veckan finns stora möjligheter att nå ut till en global publik. 140 journalister är på plats från hela världen och de kommer alla att vilja berätta om intressanta, vetenskapliga nyheter. Om du vill få stöd med att lyfta fram ditt arbete kontaktar du den kommunikatör som stödjer din verksamhet. De kan i sin tur få visst stöd av IUFRO-sekretariatets pressansvariga med att nå ut till journalister under veckan. 

IUFRO-sekretariatet kommer i första hand att fokusera på kongressens kommunikation och har begränsade möjligheter att stötta SLU:s verksamheter med kommunikation. Undantag från detta är de verksamheter som har lånat ut kommunikatörer till kongressen under kongressveckan. Där finns vissa möjligheter att bevaka de verksamheter som kommunikatörerna normalt sett stödjer.

Programmet för veckan i SLU:s monter uppdateras kontinuerligt, endast på engelska: Welcome to the SLU Booth at IUFRO | Medarbetarwebben

SLU:are är extra välkomna måndag 24 juni klockan 15.30 för en getogether med pepp-talk från Göran Ericsson, dekan vid fakulteten för skogsvetenskap.

IUFRO Stockholm 2024 (iufro2024.com)

Välkommen till Stockholm och besök gärna vår monter!