SLU-nyhet

Världshälsodagen 2023 - Hälsa för alla

Publicerad: 05 april 2023
Två mörka händer håller i en gul kyckling, foto.

Världshälsodagen firas årligen och varje år uppmärksammas ett specifikt hälsoproblem som berör människor över hela världen. Den 7 april är årsdagen av WHO:s grundande 1948. Årets tema är Hälsa för alla. Ta reda på mer om SLU:s tvärvetenskapliga insatser för att nå hälsa för alla, här nedan.

Forskningsområdet One Health syftar till att öka kunskapen om samspelet mellan djurens, människans och ekosystemens hälsa. Detta komplexa förhållande kräver ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt och samarbete mellan veterinärmedicin, epidemiologi, ekologi, djurhållning, humanmedicin, beteendevetenskap, ekonomi och flera andra vetenskapliga discipliner. Vid SLU finns en bred kompetens inom området One Health.

One Health-forskare vid SLU - en översikt  

Möt några One Health-forskare 

Se en kort film om One Health-konceptet på YouTube

den här sidan hittar du forskningsresultat, information om pågående forskningsprojekt och SLU:s forskningsinfrastrukturer. Du kan också läsa om de forskningsprojekt som SLU Future One Health finansierat.

Kommande event

18 april The One Health Breakfast Club #7: The role of the aquatic microbiome in One Health 

20 april Healthy Lives from Sustainable Food Systems - Health equity in food system transformation 
An Uppsala Health Summit Post-Conference report launch.

 

Relaterade sidor: