SLU-nyhet

I september är SciFest tillbaka igen

Publicerad: 20 mars 2023
Man berättar om insekter för barn

Den 21-23 september kommer forskare återigen att kunna träffa skolelever och allmänhet på Vetenskapsfestivalen SciFest. Teamet på SLU och Uppsala universitet har precis börjat planera.

SciFest är ett bra tillfälle för forskare att berätta om sin forskning och få nya idéer från intresserade skolbarn och andra besökare. Håll utkik efter anmälan och fundera gärna på spännande workshops och aktiviteter som gör just din forskning begriplig och intressant. Tidigare har SciFest varit i mars nu kör vi samma populära koncept vid en ny tidpunkt.  

– Många har frågat hur det går med SciFest, både lärare och forskare. Också vi i planeringsgruppen har saknat det. Nu ser vi verkligen fram emot september, säger Anna Lundmark som är SLU:s representant i SciFest-teamet. 

SciFest äger rum i Fyrishov, Uppsala. Innan covid-19 slog till hade vetenskapsfestivalen ungefär 8500 besökare. Det här blir den första vetenskapsfestivalen på plats efter pandemin. 

Anmälan och stöd

Du kommer att kunna anmäla dig i början på maj. SciFest-teamet erbjuder workshops där du får tips och råd om hur du kan utforma din aktivitet av museipedagogerna Leif Hallsén och Cecilia Ödman. Kontakta gärna Anna Lundmark om du har frågor eller vill diskutera möjliga aktiviteter.

 

Scifest på webben - www.scifest.se

Följ oss gärna i sociala medier: www.facebook.com/SciFestUppsala 

www.instagram.com/SciFestUppsala 

Relaterade sidor: