SLU-nyhet

Ny presschef på plats

Publicerad: 12 maj 2022

Nu har SLU:s nya presschef Erika Troeng börjat sin tjänst. Erika arbetade senast på Kooperativa Förbundet (KF) men karriären har präglats av arbeten i maktens korridorer på departement, Regeringskansliet och riksdagskansli.

Erika har haft olika roller men gemensamt för tjänsterna har varit att arbeta med pressfrågor, kommunikation och opinionsbildning.

SLU:s nya presschef Erika Troeng, foto.

– Att arbeta på Regeringskansliet är en ynnest och man befinner sig i en fantastiskt, kunskapsintensiv miljö. Man blir väldigt ödmjuk inför hur komplext vårt samhälle är. Det finns experter på så gott som alla områden men det är också väldigt, väldigt intensivt, säger Erika.

I sitt arbete på KF kom Erika i kontakt med SLU i olika sammanhang som hade med livsmedel att göra, exempelvis Future Food, och Erika upplevde att SLU har en stark position och ett stort förtroende inom livsmedelssektorn.

– Det är nyttigt att byta perspektiv ibland. Byta stol. Så med mitt intresse och tidigare erfarenheter och min bild av SLU behövde jag inte fundera så länge om jag skulle söka tjänsten. Jag hoppas kunna tillföra proaktivitet i mediefrågorna. Att vara steget före. Jag har också en liten böjelse för kriskommunikation även om jag förstås hoppas och kommer att jobba för att kriser inte ska uppstå.

 

Kort om Erika

  • 35 år
  • Född och uppvuxen i Kiruna
  • Familj: man och två barn (2 och 4 år)
  • Intressen: träning (mest löpning), böcker och att vara ute i naturen
  • Annan fördel med att arbeta på SLU: Jag slipper pendla till Solna och bor bara ett stenkast från SLU på Ultuna. Jag tänkte springa till jobbet ibland men då får jag nog ta en omväg om det ska ge något.

Foto: Mårten Granert-Gärdfeldt.

Relaterade sidor:


Kontaktinformation

Erika Troeng, presschef
Kommunikationsavdelningen, SLU
erika.troeng@slu.se, 018-67 26 08, 073-807 88 90