SLU-nyhet

Nu blåser vi liv i det akademiska samtalet

Publicerad: 21 oktober 2022

Det akademiska samtalet har fört en tynande tillvaro under pandemin. Fakulteten för skogsvetenskap inleder därför seminarieserien Let’s talk science! med syftet att uppmuntra levande samtal om forskning, tolkningar och resultat. Den främsta målgruppen är forskare och miljöanalytiker.

Vi vill skapa möjligheter för forskare att träffas, utbyta idéer och tankar och diskutera sin forskning med kollegor. Pandemins webinarier har sina fördelar men kanske har vi blivit lite väl bekväma i våra hemmakontor som inbjuder till ett mer passivt deltagande och multitaskande, säger Pernilla Christensen, prodekan på fakulteten för skogsvetenskap.

Let’s talk science! ska omfatta hela fakulteten och är öppet för forskare och miljöanalytiker från alla fakulteteter på SLU samt från andra universitet och forskningsinstitut.

Vi kommer att pröva olika koncept för att hitta det som fungerar bäst men det övergripande syftet är att erbjuda konstruktiva samtal om forskning. Vi tror att det finns ett värde i att mötas öga mot öga så därför inleder vi den 9 november på plats i Umeå, säger Pernilla Christensen som uppmuntrar alla kollegor att ta chansen att vara med.

Seminarierna kommer att hållas på engelska för att möjliggöra ett brett deltagande av forskare verksamma vid SLU. Läs mer om seminariet som hålls den 9 november.

Let’s talk science! The carbon balance of managed and unmanaged boreal forests | Medarbetarwebben (slu.se)


Kontaktinformation

Pernilla Christensen, prodekan vid fakulteten för skogsvetenskap, miljöanalysspecialist vid institutionen för skoglig resurshushållning/Avdelningen för landskapsanalys, SLU
pernilla.christensen@slu.se, 090-786 85 27, 070-633 73 86

Annika Mossing, kommunikatör
Fakulteten för skogsvetenskap, SLU
annika.mossing@slu.se, 0727-10 39 44