SLU-nyhet

Global Youth Institute

Publicerad: 24 oktober 2022

Under oktober månad har World Food Prize Foundation hållit sitt årliga evenemang World Food Prize där pris delas ut till en person eller organisation som på ett eller annat sätt förbättrat livsmedelssäkerheten globalt. I samband med prisutdelningen hölls även Global Youth Institute, det internationella evenemang för ungdomar som deltagit i Yotuh Institutes i sina hemländer och sen gått vidare att delta i de internationella rundabordssamtalen.

Årets pristagare av World Food Prize är Cynthia Rosenzweig, senior research scientist och chef över Climate Impacts Group vid NASA GISS.

I sido-evenemanget Global Youth Institute deltog sex elever från skolor i Skåne, Uppsala, Linköping och Sollefteå. De svenska eleverna presenterade sina utmaningar och lösningar för andra elever och experter från olika delar av världen och fick konkret feedback på sina uppsatser. Alla elever imponerade stort och fick fin kritik från experterna. 

Två av deltagarna, Tiba och Minna, har kommenterat sitt deltagande i Global Youth Institute och är väldigt nöjda med evenemanget. 

Jag tyckte att Global Youth Institute var en otroligt rolig chans att lära känna elever från andra sidan världen med en beundransvärd motivation och driv att hjälpa världen. Det var dessutom fantastiskt att lyssna på alla inspirerande föreläsningar där man lärde sig saker man inte visste att man kunde! - Tiba

 

Vad gäller rundabordssamtalet måste jag säga att det var oerhört häftigt att få mina lösningar bekräftade av en expert med erfarenhet av förhållanden likt de i Sierra Leone. Jag tar nu med mig nya lärdomar, men också många tankeställare från såväl de andra presentationerna som experternas ord. Det var ett givande och framför allt viktigt samtal som jag hoppas att fler får möjligheten att vara en del av. - Minna 

Vi tackar våra sex SLU Youth Institute-alumner och önskar er alla stort lycka till framöver!

Fakta:

Vad är SLU Youth Institute?

SLU Youth Institute är en spännande utmaning för dig som gymnasieelev och kan i grunden komma att förändra din syn på världen. SLU Youth Institute arrangeras av SLU tillsammans med World Food Prize Foundation. Du engagerar dig i avgörande globala utmaningar tillsammans med experter inom området, deltar i aktiviteter och utforskar olika sätt att göra skillnad i Sverige, Europa och över hela världen.

Relaterade sidor:


Kontaktinformation

För mer information, vänligen kontakta koordinatorerna på youthinstitute@slu.se

Anna-Klara Lindeborg (koordinator Uppsala):
Telefon: +46-(0)18-67 12 30

Kristina Karlsson Green (koordinator Skåne): 
Telefon: +46-(0)40-41 53 02

Elisabeth Nyström (koordinator Umeå)
Telefon: +46-(0)90-786 82 38