SLU-nyhet

Prefektbrev KV, vecka 14

Publicerad: 12 april 2021
Tårta

God helg!

För mig började veckan i en sovsäck i ett vindskydd i Norduppland med yrande snö runt huvudet. Sedan dess har jag hunnit få upp värmen ordentligt, bland annat genom att prata med de flesta av våra ämnesansvariga.

Veckans stora utropstecken var att jag kunde summera till hela 18 Formasansökningar som gick in igår!! En ökning på 40% sedan 2020! Bra jobbat, stort tack och lycka till: Eva Axner, Ylva Sjunnesson, Lena Olsen, Sara Persson, Anders Johanissen, Patrice Humblot, Jane Morrell, Bodil Ström Holst, Patricia Hedenqvist, Odd Höglund, Johanna Penell, Henrik Rönnberg, Görel Nyman, Agneta Egenvall, Magdalena Jacobsson, Jonas Wensman, Haseeb Ahmed och Catarina Svensson!

Vidare finns det anledning att gratulera Odd som kammade hem några forskningsmiljoner från Vinnova och Desirée Ferrari som fick ett bidrag från Forsgrens stiftelse i veckan!

 

På fredagseftermiddagen var det lite vemodigt när administrationen tackade av Anton Nilsson och Hanna Strömberg för deras goda insatser i KVs tjänst. (Hannas fina och goda tårta på bild) KV kommer få en ny personaladministratör eftersom Hanna har valt att återgå till sin tjänst i Falun. Hanna arbetade sista dagen idag och kommer att hjälpa till lite grand på timbasis under kommande månad. Ny personaladministratör blir Eva Borgert som börjar 19 maj. Under tiden 12-april – 18 maj kommer det att vara längre svarstider för personal- och arkivfrågor eftersom personaladministratörstjänsten i grunden är obemannad.

 

I veckan annonserade två dialogmöten där Maria Engedahl och undertecknad bjuder in berörd och intresserad personal. Det kommer bli två möten under våren där den gemensamma kliniska ledningsgruppen kommer att presenteras och det kommer ges möjlighet att ställa frågor om tillsammansprojektet. Det första mötet kommer att gå av stapeln vid lunchtid, den 29 april. 

Om vi blickar lite framåt så är det nu dags att börja fundera över och ansöka om årets sommarsemester. Jag har som mål att vi under april månad ska klara ut hur administrationen ska vara bemannad i sommar.

Under vecka 15 är jag i tjänst alla dagar och på plats de flesta.

Trevlig helg!

Nils

Veckans informationspunkter:


Kontaktinformation