SLU-nyhet

SLU EDU Talks

Publicerad: 01 mars 2021

SLU EDU Talks, SLU:s podd i högskolepedagogik, ute med nytt avsnitt. I det här avsnittet pratar vi om skrivande i högre utbildning och skrivande över ämnesgränser, även kallat ”Writing across the Curriculum”.

Många studenter tycker att det är svårt att klara av olika skrivuppgifter inom sin utbildning och många universitetslärare efterfrågar olika metoder för att hjälpa studenterna att utvecklas i sitt skrivande. Ett sätt att hjälpa lärare och studenter är att arbeta med skrivande tidigt i programmet och gärna över ämnesgränser .

I det här avsnittet diskuterar pedagogiska utvecklarna Alexandra D'Urso och Linn Areskoug olika ingångar till att utveckla skrivande i undervisning. De diskuterar ur ett övergripande perspektiv kring undervisning och lärande vid universitet men bidrar också med lärdomar och erfarenheter från universitet i USA  och organisationen Bay Area Writing Project vid University of California i Berkeley.

  • Linn Areskoug, pedagogisk utvecklare vid avdelningen för lärande och digitalisering, SLU, och universitetslektor vid institution för utbildning, Uppsala universitet.
  • Alexandra D'Urso, pedagogisk utvecklare vid avdelningen för lärande och digitalisering, SLU
  • Moderator: Jan Stockfors, pedagogisk utvecklare vid avdelningen för lärande och digitalisering, SLU 

Du hittar podden här

Podbean: https://sluedutalks.podbean.com/

Acast: https://shows.acast.com/slu_edutalks/episodes

Spotify: https://open.spotify.com/show/3Zn3hiNnW3Kx2RfnOYRzNV 

iTunes: https://podcasts.apple.com/se/podcast/slu-edutalks/id1533390938

Relaterade sidor:
Sidansvarig: ld-webb@slu.se