SLU-nyhet

Uppföljande extern miljörevision vid SLU

Publicerad: 15 oktober 2021

Under perioden 14-24 mars genomförs en uppföljande extern miljörevision, då SLU revideras mot miljöstandarden ISO 14001. Miljörevisionerna planeras enligt en treårscykel, under vilken alla verksamheter vid SLU ska revideras.

Miljörevisionen börjar den 14 mars med besök på institutionen för akvatiska resurser i Älvkarleby, Öregrund och Drottningholm. Sedan fortsätter revisionen söderut till Skara, Lanna och Götala, för att avsluta veckan med besök i Väröbacka och Tönnersjöheden. Samtidigt under veckan kommer en revisor vara på plats på Ultuna för att revidera VH-fakulteten, UDS med flera.

Andra veckan är det revision tisdag–torsdag då bland annat universitetsledning, Lövsta lantbruksforskning och Lövsta fältforskningsstation revideras. Dessutom träffar revisorerna några avdelningar inom universitetsadministrationen och genomför några platsbesök på institutioner inom NJ-fakulteten.

Den 24 mars avslutas revisionen med ett möte då revisorerna presenterar resultatet och går igenom noterade avvikelser och förbättringsmöjligheter.

Miljöenheten vid SLU kommer inom kort att skicka ut kallelser till pass eller platsbesök via Outlook. Tveka inte att kontakta er miljösamordnare eller miljöenheten om ni har några funderingar!