SLU-nyhet

Dags att uppdatera våra Word-mallar

Publicerad: 11 januari 2021

Våra Word-mallar har uppdaterats så att de ska kunna användas för att skapa pdf-filer som till största del uppfyller tillgänglighetskraven.

Som de flesta säkert redan vet gäller sedan en tid tillbaka striktare krav på att material på myndigheters webbplatser ska vara tillgängligt. Det gäller även pdf-filer som publiceras på någon av våra webbplatser.

Många pdf-filer skapas av Word-filer som i sin tur baseras på någon av SLU-mallarna för Word. Våra Word-mallar har därför uppdaterats så att de ska kunna användas för att skapa pdf-filer som till största del uppfyller tillgänglighetskraven.

De nya mallarna kommer att finnas på alla SLU-datorer från och med den 20 januari.

Viktigt att använda de nya mallarna

Eftersom många av oss antagligen återanvänder dokument snarare än en mall när vi skapar nya texter är det viktigt att du använder de uppdaterade mallarna när de är på plats. Annars riskerar du att producera filer som inte är tillgängliga.

Minskat antal mallar

I samband med malluppdateringen kommer några av mallarna att utgå. Till exempel försvinner brevmallen, eftersom det går utmärkt att använda mallen Allmän när man ska skriva brev.

Det kommer att finnas en instruktion för hur du kan använda de kvarvarande mallarna för andra dokumenttyper, till exempel vad du bör tänka på om du skriver ett PM och använder mallen Allmän som grund.

Arbetet med mallarna tar inte slut här. Några av mallarna kommer också att flyttas till vårt informationshanteringssystem Public 360 när det uppdateras under första halvan av 2021.

 

Relaterade sidor: