SLU-nyhet

Prefektbrev KV, vecka 37

Publicerad: 14 september 2020

Nu tar vi helg!

Efter en lång och mötesrik vecka blir det nu skönt att få varva ner och ladda batterierna! En stor del av veckan har ägnats åt samverkan med UDS, men även en del interna KV- och fakultetsmöten och andra angelägenheter har klarats av. Vi må ha en massa olika problem och utmaningar  över och framför oss, men det är ändå väldigt roligt att få träffa er alla i olika sammanhang och diskutera, ventilera, peppa varandra och försöka hitta vägar framåt. Omständigheterna är ofta besvärliga, men jag beundrar ändå ert driv er ansvarskänsla och anpassningsförmåga!

Kommande vecka fortsätter med fokus på UDS-samverkan och det är åter dags för DKU-råd (Rådet vars övergripande uppgift är att vara stöd till rektor angående beslut om UDS verksamhet).

Veckan kommer att avslutas i stereo med dubbla disputationer på fredag. Elin Gertzell försvarar sin licentiat-avhandling ”Veterinary Herd Health Management in Ugandan smallholder pig farms” kl 09.15 i Audhumbla. Detta följs sedan upp av Daniel Bergman som försvarar sin doktorsavhandling ”Canine heterophilic antibodies” i samma lokal kl 13.15. Lycka till båda två!

 

Under vecka 38 kommer undertecknad att vara på plats alla dagar förutom torsdag.

Trevlig helg!

Nils

Veckans informationspunkter:

  • I våras beslutade rektorn att UDS är ett officiellt dottervarumärke till SLU. Här finns kommunikationsmanualen, en nya logotyp samt en grafisk profil. Detta bygger på två interna föreläsningar där alla på UDS samt de på KV som arbetat kliniskt på UDS har varit inbjudna. 
    UDS ett dottervarumärke PUBLIK 
  • Presentation av TRE nyanställda på KV –hjärtligt välkomna alla tre! Läs mer här: Nyanställda på KV
  • Informationsbrev nr 14 från forskningssekreterarna (se bifogat mail)
  • Swedish language courses as an introduction to the Swedish language and culture. By acquainting yourself with the language and culture of Sweden, you will easier get to know Swedish society and Swedish people. SLU offers courses in Swedish aimed at international researchers and staff members. There are courses in two levels, Swedish for Beginners and Course A for those with basic knowledge of Swedish. (se bifogat mail)
  • För kännedom – UDS corona-rutiner hösten 2020 (se bifogat mail)
  • Lönerörelsen är på Gång. Jag delger ansvariga chefer mer information inom kort.

Kontaktinformation
Sidansvarig: susanne.pettersson@slu.se