SLU-nyhet

Sveriges förändrade lantbruk - frågor och svar

Publicerad: 10 juni 2020

I anslutning till lanseringen av rapporten "Sveriges förändrade lantbruk" i maj anordnades ett digitalt seminarium för att bjuda in till en bredare diskussion om lantbrukets förutsättningar i Sverige i framtiden. Vi har samlat alla frågor och utförliga svar från seminariet på SLU Future Foods hemsida.

SLU Future Food publicerade i april 2020 rapporten ”Sveriges förändrade lantbruk: lantbrukarnas egna röster om förändringar sedan 1990-talet och strategier inför framtiden”. Rapporten är resultatet av en intervjustudie med 40 lantbrukare från tre olika svenska jordbruksregioner.

I anslutning till lanseringen av rapporten anordnade SLU Future Food ett digitalt seminarium för att presentera rapporten och bjuda in till en bredare diskussion om lantbrukets förutsättningar i Sverige i framtiden. Seminariet den 29 maj 2020 riktade sig till lantbrukare, myndigheter, intresseorganisationer, rådgivare, forskare och politiker. Ett sjuttiotal personer deltog. Under seminariet inledde de fyra rapportförfattarna med att berätta om sina främsta insikter under arbetet med rapporten, och öppnade sedan för frågor och diskussion.

Alla frågor hann inte besvaras under mötet, därför har SLU Future Food samlat alla frågor med utförliga svar på hemsidan, också för att också ge en möjlighet för alla att ta del av diskussionen i efterhand.

Här hittar du alla frågor och svar »

Ladda hem rapporten Sveriges förändrade lantbruk »