SLU-nyhet

Ingrid Sarlöv Herlin omvald i styrelsen för Landscape Research Group (LRG)

Publicerad: 24 juni 2020
Exkursion med LRG nära Lancaster 2019

Ingrid Sarlöv Herlin har blivit omvald i styrelsen för Landscape Research Group (LRG), den internationella, oberoende och ideella organisationen bakom tidskriften Landscape Research; en av de ledande landskapstidskrifterna och nyckelpublikationen för tvärvetenskaplig landskapsforskning.

LRG arbetar för att främja tvärvetenskaplig landskapsforskning genom spridning, kommunikation och utbyte över globala intressegrupper. LRG främjar ett landskapsperspektiv som det betonar den holistiska, dynamiska och kulturella beskaffenheten av människors interaktion med sin omvärld. Verksamheter som drivs av LRG, utöver tidskriften, är att finansiera forskningsprojekt och organisera landskapsevent. Ny ordförande för LRG är Dr. Tim Waterman, Associate professor i landskapsarkitektur vid Bartlett School of Architecture, UCL, London (som våren 2019 var huvudtalare vid SLU Landskapsdagar.). Även professor emeritus Kennth Olwig är medlem i LRGs styrelse. LRG är öppen för medlemskap för alla. 

Läs mer https://landscaperesearch.org/


Kontaktinformation

Ingrid Sarlöv-Herlin, Professor
Institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning, SLU
Ingrid.Sarlov-Herlin@slu.se 040-41 54 07

Sidansvarig: catherine.kihlstrom@slu.se