SLU-nyhet

Prefektbrev, KV vecka 7

Publicerad: 19 februari 2020

Soliga fredagshälsningar!

Solen har visat sig flera dagar i veckan och det finns lite vårkänslor i luften. Kommande vecka (8) är det sportlov för Uppsalas skolungdomar varför undertecknad och många med mig kommer att njuta av snö och andas fjälluft!

Under den gångna veckan har jag ägnat mycket tid åt att diskutera tillsammansprojektet i olika former; enskilda samtal, gruppmöten och i projektets ledningsgrupp. Jag uppskattar ert engagemang, lyssnar på vad ni framför och gör mitt bästa för att driva processen framåt med KVs bästa för ögonen.

På SLU drar det ihop sig till val av de ledamöter i SLU:s styrelse som är lärare/forskare. Valförsamlingen kommer att få digital röstningsinformation nästa vecka och valet pågår från den 24:e februari till den 8:e mars. Den 25 februari klockan 13-15 är det Hearing i Sal H där man kan få lyssna till kandidaterna och ställa frågor (https://internt.slu.se/nyheter-originalen/2020/2/val-av-forskare-och-larare-till-slus-styrelse/ ).

Ett tips till er som gillar moderna pedagogiska hjälpmedel så finns möjlighet att anmäla sig för en provlicens att använda Mentimeter i sin undervisning. https://internt.slu.se/stod-service/utbildning/pedagogiskt-och-digitalt-stod/System/mentimeter/

 

Under vecka 8 är jag på semester och brådskande ärenden hänvisas till min ställföreträdare, Kerstin Hansson.

Vecka 9 är jag här tisdag, torsdag och fredag och nästa fredagsbrev kommer vecka 9.

Trevligt sportlov / helg!
Nils

Nedan följer veckans samlade informationspunkter:

  • Nyhetsbrev från UDS
  • Möjligheter till samarbete med Ukraina
  • Påminnelse om informationsträffar inför Formas öppna utlysning
  • Pedagogiskt lunchseminarium 27 februari "Active learning classrooms"
  • SLUs entréer SLU ska se över hur entréytorna kan göras mer attraktiva. Målet är att man ska omslutas av en välkomnande modern SLU-känsla när man kliver innanför dörrarna hos oss och bli överraskad av kreativa och konstnärliga inslag. SLU:s bredd, geografiskt och verksamhetsmässigt, ska tydligt synas och ytorna ska kunna användas till olika saker. Man kommer att inleda projektet med en pilot som omfattar huvudentrén till Ulls hus och entrén till aulan i Ultuna. Tanken är sedan att man ska göra samma sak på huvudorterna. Nu behövs er input! Kommunikationsavdelningen behöver veta vad vi vill att vi lyfter fram om VH. Ni behöver inte skriva långa texter utan en punktlista funkar utmärkt. Gör gärna en lista på vad som bör finnas på bild också, så minimerar vi risken att missa viktiga delar. Kommunikationsavdelningen önskar få listorna i början av mars, så meddela undertecknad om ni har några uppslag senast den 5 mars.

Kontaktinformation