SLU-nyhet

Nytt altmetriavtal synliggör forskningens genomslag

Publicerad: 07 januari 2020

Ett nytt avtal med företaget Altmetric ger SLU-anställda fördjupade möjligheter att följa forskningens genomslag. Altmetric mäter aktivitet i alternativa kanaler som till exempel Twitter, policydokument, nyhetsartiklar och Reddit.

För att ge SLU-anställda möjlighet till en fördjupad altmetritjänst tecknade SLU-biblioteket under 2019 ett avtal med företaget Altmetric. Altmetri är ett samlingsbegrepp för hur forskning uppmärksammas i andra sammanhang än vetenskapliga tidskrifter. I stället handlar det om uppmärksamhet på allt från sociala medier som Twitter och Facebook, nyhetsartiklar och vetenskapliga eller intresseorganisationers bloggar till officiella texter som policydokument och utredningar.

Som SLU-anställd kan du få en egen inloggning och själv gå in och se hur SLU:s forskning uppmärksammas. Du kan också ladda ned en plugin till webbläsaren, så att du genom att stå på en artikel i webbläsaren kan få tillgång till all altmetridata direkt. Genom avtalet får du också tillgång till "Altmetric badges", som ger altmetridata för varje artikel på din CV-sida.

Relaterade sidor:


Kontaktinformation