SLU-nyhet

Agresso uppgraderas och byter namn till UBW

Publicerad: 24 april 2019
Unit4 Business World Logotype. Illustration.

Ekonomisystemet Agresso uppgraderas under vecka 17 och byter i samband med detta namn till UBW (Unit4 Business World). Uppgraderingen innebär inga större förändringar.

Den 22-26 april är Agresso stängt för uppgradering. 

Stängningen innebär att ingen har tillgång till systemet, varken för uppföljning, tidrapportering, manuell bokföring eller bokföring via Excel. Som tidigare meddelats i Proceedoportalen och på startsidan i Proceedo görs heller inga betalningar under denna vecka. 

Den nya versionen påminner mycket om den version vi har. Systemleverantören Unit4 utvecklar främst webbgränssnittet, vilket SLU främst använder för tidredovisning. Ekonomiavdelningen planerar dock att göra en översyn för att se om fler av våra arbetsuppgifter kan utföras på webben. 

Systemleverantören har bytt namn på Agresso till Unit4 Business World, vilket innebär att vi efter uppgraderingen kommer att använda detta namn om systemet, vanligen förkortat UBW.

I samband med uppgraderingen kommer det att bli möjligt att logga in med ad-konto även i Excelerator och i Agresso web (hädanefter kallad UBW webb).

Någon gång under fredagen den 26 april kommer den nya versionen att bli tillgänglig och vi meddelar detta via e-post till mejllistan agresso-info. I mejllistan finns bl.a. alla innehavare av någon av den ekonomiadministrativa rollerna ekonomiregistrerare, projektekonom och övergripande ekonom.

Sidansvarig: jenny.kjellstrom@slu.se