SLU-nyhet

Hur smakar framtidens mat?

Publicerad: 12 mars 2019

Mat ska vara kul, och mat ska vara gott! Mat är status och en markör av vem du är. I smakavsnittet av SLU Future Foods podcast Feeding your mind konstateras att när maten förändras och utvecklas gäller detsamma nog också vår uppfattning om vad som är gott.

Hur pratar vi bäst om smaker? Behöver vi utveckla ett smakspråk, med en nyanserad vokabulär långt bortom ”jättegott” och ”skitäckligt”?

Avsnitt 6 av SLU Future Food podcast Feeding your mind handlar om just smakernas roll för framtidens mat.  De flesta verkar överens om att smakerna blir mer och mer viktiga för oss. Men vilka blir framtidens smaker? Kanske både smaker som vi hittills aldrig känt och smaker som vi ännu inte har ett språk för att beskriva.  Lyssna på SLU:s mjölkforskare Åse Lundh, Grythyttans Sense labs forskare Johan Swahn,  trendspanaren Ulrika Stenson från United Minds, Viktoria Olsson, lektor i mat –och måltidskunskap vid Högskolan i Kristianstad och Dan Jacobson, vd på Urban Deli.

Här kan du lyssna på alla poddavsnitt.


Kontaktinformation