SLU-nyhet

Politiken i fokus i senaste Biodiverse

Publicerad: 19 december 2019

I årets sista nummer av Biodiverse vill vi visa upp vad som görs på den internationella och svenska arenan ur politisk synvinkel.

I nummer 3-4 av Biodiverse år 2019 tittar vi på politiken i olika biodiversitets-perspektiv. Vad är nytt i det politiska landskapet angående naturvård? 2019 har det kommit en rad nya internationella rapporter om biologisk mångfald. Hur tänker man följa upp de rapporter som kommit? Vi har också en fördjupad utvärdering om Sveriges miljömål. Vad säger den, och hur går vägen framåt?

Ur innehållet:

  • Gunvor G Ericson, statssekreterare hos miljö- och klimatminister Isabella Lövin, skriver om ökade natursatsningar med regeringens budgetförslag.
  • Anki Weibull på Naturvårdsverket berättar om den långa vägen mot ett nytt globalt ramverk för biologisk mångfald, i arbetet med CBD.
  • Thomas Hahn reser frågan om ekonomisk tillväxt, ett av de sjutton hållbarhetsmålen som äventyrar alla de övriga målen.
  • Karin Hogstrand, Naturvårdsverket, skriver om att biologisk mångfald behöver prioriteras i miljöarbetet.

Dessutom reder vi ut vilka huvudaktörer som finns på miljöpolitikens område, och vilka deras inbördes relationer de har, samt mycket mer.

Läs nya numret på webben: www.biodiverse.se

Möjlighet till elektronisk prenumeration från 2020

Från och med första numret av 2020 finns det möjlighet att prenumerera på ett elektroniskt nyhetsbrev som talar om när ett nytt nummer är ute.

Det är många som efterfrågat möjligheten att prenumerera digitalt på Biodiverse. Med varje nyhetsbrev, som skickas ut vid utgivningen av ett nytt nummer, kommer vi skriva om artiklarna och temat för numret. Länkar leder direkt till www.biodiverse.se, där samtliga artiklar alltid finns, tillsammans med PDF:er av tidningen.

Allt du behöver göra för att få nyhetsbrevet om Biodiverse är att gå in på www.slu.se/biodiverse och fyll i ett formulär.

Eller du kan skicka din e-postadress, med en rad om att du vill starta en e-prenumeration i ett mejl till biodiverse@slu.se.

För alla som prenumererar på papperstidningen och trivs med det, kommer det inte vara någon skillnad om du inte gör något – tidningen kommer i brevlådan precis som vanligt!


Kontaktinformation
Sidansvarig: cbm-webmaster@slu.se