SLU-nyhet

Prefektbrev KV, vecka 49

Publicerad: 09 december 2019

God Helg! Nedräkningen till julledigheten har börjat och redan nästa fredag firar vi lucia! Ni är alla välkomna på plan 5 för lite morgonkaffe och en lussebulle kl 8:45 den 13:e!

Tre imponerande individuella prestationer vill jag lyfta från veckan som gått och det är, utan inbördes ordning, att Ulrika Hermansson och Elin Manell har klarat sina examina och numera kan titulera sig Diplomates i ECAR respektive ECLAM, samt att Jean-Baptiste Ndahetuye på ett strålande sätt försvarade sin avhandling igår. Stort grattis alla tre!

I onsdags var det prefektråd och avhandlade bland annat följande punkter:

  • Forskarutbildningens handläggningsprocedurer
  • Bengt Guss presenterade Nagoyaprotokollet – hantering av prover etc från andra länder. Om ni tar hem forskningsprover från andra länder är detta viktig info!
  • Åsa Formo, ny fundraisingansvarig vid VH, som jag kommer att bjuda in till ett KV-info i vårForskningssekreterarna pratade om forskningsfinansiering och en förhoppning om fler inskickade forskningsansökningar. Jag kommer att bjuda in även forskningssekreterarna till ett kommande KV-info.

Följande informationspunkter från veckan:

  • Alla ämnesansvariga har ombetts att göra en inventering störningskänslig utrustning inför att det kan komma att bli aktuellt med spårväg på campus.
  • Information från forskningssekreterarna om bland annat tre internationella utlysningar från FORMAS om livsmedelssystem, djur-människors hälsa och livsmedelssystem och klimatförändringar i december, Vetenskapsrådets forskningsagenda om antibiotikaresistens samt möjlighet att söka mindre stipendier från djurvännernas förening i Stockholm, med mera.
    Vidare har forskningssekreterarna meddelat att man vid Formas senaste forskarrådsmöte beslutade att ändra reglerna för Årliga Öppna utlysningen. Det kommer bli 4 åriga-projekt och 4 miljoner framöver.

 

Kommande vecka är jag på plats måndag till fredag.

Nu är det hög tid att gå hem och jag önskar er all en trevlig helg!

Nils


Kontaktinformation