Scifest: Framtiden på tallriken

Framtiden på tallriken – kom och ät! Det är rubriken för SLU Future Foods monter på Scifest 8-10 mars i Uppsala, en vetenskapsfestival för allmänhet, elever och lärare i grundskola och gymnasium.
Besökarna ska få möta forskare och lära om bland annat mjölkens framtid, insekter som mat, skurkar och hjältar på fälten och olika sätt att göra hållbara matval. En GMO-buffé dukas upp och givetvis finns det sådant man får provsmaka – som framtidens potatis och proteinskiftets nya maränger.
Festivalen är gratis och hålls i multihallarna på Fyrishov. Läs mer om SciFest här. Torsdag och fredag är Scifest öppet för lärare och skolelever. Lördag är allmänhetens dag, då är alla välkomna! Här är programmet i SLU Future Foods monter:
Torsdag 8 mars
Kl 09.00-12.30
- Nja till GMO
- Skurkar och hjältar på fälten
- Har mjölken en framtid?
Kl 12.30-16.00
- Hur kan vi äta hållbart– om marken får bestämma?
- Framtidens potatis
- Har mjölken en framtid?
Fredag 9 mars
Kl 09.00-12.30
- Insekter – världens käk
- Framtidens potatis
Kl 12.30-16.00
- Hur kan vi äta hållbart – om marken får bestämma?
- Har mjölken en framtid?
- Skurkar och hjältar på fälten
Lördag 10 mars
Kl 09.00-12.30
- Nja, till GMO
- Proteinskiftet
- Utbildning för hållbara livsmedelssystem
- Gå på festival – Matologi
Kl 12.30-16.00
- Utbildning för hållbara livsmedelssystem
- Insekter – världens käk
- Proteinskiftet