Att problematisera bilden av turism och valköttskonsumtion

Vad händer när turism möter moraliskt ifrågasatt jakt och konsumtion? Det är bara en av de frågor som diskuteras i den nyutkomna boken Tourism experiences and animal consumption. Contested values, morality and ethics, med Carol Kline som redaktör. I ett av kapitlen granskar Benedict Singleton, post doc vid CBM, litteraturen om valköttskonsumtion och turism runt om i världen.
Det är en komplicerad bild som framträder i Ben Singletons litteraturgranskning. Beslut om praktiker inom matförsörjning får många konsekvenser på olika sätt, inte minst inom den sociala sfären. Det krävs nyanserad information - sprungen ur faktiska förhållanden - till turister, beslutsfattare och lokalsamhällen för att nå konstruktiva förändringar. Både valfångst och turism är företeelser som kommer att fortsätta pågå i framtiden, och det finns ett stort behov av att de olika instanser som arbetar med detta erkänner den komplexa verklighet som dessa praktiker verkar inom.