SLU-nyhet

NoR-utdelningen 2017 på Ultuna

Publicerad: 08 december 2017

Nu har medarbetare på SLU i Uppsala tilldelats sina hedersbelöningar för nit och redlighet i rikets tjänst.

Den 7 december delade rektor Peter Högberg ut utmärkelserna. Som traditionen påbjuder höll en av mottagarna tal och i år var det Håkan Marstorp vid institutionen för mark och miljö.

Efter ceremonin var det mingel i loftets stora sal med efterföljande lunch för årets mottagare.

Bakre raden stående från vänster till höger: Håkan Marstorp, Theo Verwijst, Morten Vistisen, Eva Magnuski, Jerry Ståhlberg, Johan Höglund, Birgitta Bernadotte af Wisborg, Jan Nilsson, Lars Andersson.

Sittande från vänster till höger: Yolanda Antonio, Ingvar Sundh, Desiree Karlsson, värden rektor Peter Högberg, Annika Hast, Roger Andersson, Berit Samils.

Öppna en större bild här.

De mottagare som tilldelats utmärkelsen För nit och redlighet i rikets tjänst och som inte hade möjlighet att närvara vid ceremonin var: 
Inger Alm, Bengt Bramford, Helena Bylund, Nicholas Jarvis, Roland Larsson, Yvonne Ottosson och Göran Sjöö.

NoR delas ut i Alnarp den 8 och i Umeå den 15 december.

Fakta:

Från Wikipedia:

För nit och redlighet i rikets tjänst är en belöningsmedalj som tilldelas den som varit i svenska statens tjänst i 30 år och visat "nit och redlighet". Ursprungligen utdelad av Kungl. Maj:t (regeringen), sedan 1976 delas den ut av Arbetsgivarverket.

Genom ordensreformen 1973 beslutade riksdagen att medaljen skulle den vara den enda utmärkelsen att utdelas för statlig tjänst.

Läs mer om NoR på Wikipedia här


Kontaktinformation