Vetenskapsvinnare på besök

Publicerad: 19 augusti 2016
En grupp på 4 studenter och 2 lärare från Estland, som besökte SLU Umeå

Skoglig fältforskning, biomassahantering och mjölkproduktion var tre saker som vinnarna av den Estniska tävlingen Science Battle fick lära sig mer om när de besökte SLU i Umeå 16-18 augusti.

Studentföreningen Science Alive bildades 2011 i Estland för att främja vetenskap och marknadsföra vetenskapliga yrken. År 2015 började Science Alive organisera den vetenskapliga tävlingen Science Battle för elever i åskurs 7 till 9 med syftet att engagera dem mer aktivt inom vetenskap och visar betydelsen av vetenskap i vårt vardagsliv.

De tre vinnarna av årets Science Battle fick åka till Umeå, Sverige för att besöka SLU och få en inblick i den forskning vi bedriver. De besökte Svartbergets forskningsstation i Vindeln, samt biomassateknologiskt centrum och Röbäcksdalens fältforskningsstation och ladugård i Umeå.

Giuseppe De Simon, enheten för skoglig fältforskning, Sylvia Larsson, institutionen för skogens biomassa och teknologi, samt Johanna Wallsten och Jenny Viklund från institutionen för norrländsk jordbruksvetenskap deltog från SLU.

Sidansvarig: johanna.wallsten@slu.se