SLU-nyhet

Enkelt att publicera CV-sidor på nya webben

Publicerad: 26 maj 2016

Fram till lanseringen av den nya webben den 1 juni kommer vi här på Medarbetarwebben publicera några artiklar om de nyheter som den nya webben innebär. Här är den tredje artikeln. Den handlar om hur enkelt det blir att göra sin egen CV-sida.

Det är viktigt att framför allt SLU:s forskare presenterar sig på webben i form av en personlig CV-sida. En CV-sida är bra på många sätt. I ett större sammanhang är det viktigt att SLU presenterar den väldiga bredd av kompetens som finns och då är givetvis forskarna oerhört viktiga.

När en forskare presenterar sitt projekt, till exempel i ett pressmeddelande eller på en webbsida, kan det ge läsaren mycket att kunna läsa mer på en CV-sida om vad forskaren tidigare har gjort.

Gör så här

(Se också bilder längre ner i texten.) På den nya webben är det enklare än någonsin att skapa eller uppdatera sin CV-sida. Gå till Medarbetarwebben förstasida. Du är antagligen redan inloggad men står det ”Logga in” uppe till höger så klicka där och logga in med samma uppgifter du brukar logga in på SLU med.

Klicka på Verktyg och system. Då kommer det upp en meny med flera rubriker. En av dem handlar om CV-sidor. Klicka där och du kommer till en webbsida som mer som ser ut som ett vanligt word-formulär med rubriker och textfält. Nu är det bara att fylla i. Fält som du inte skriver text i kommer inte att synas på den publicerade sidan.

Längst ner på sidan finns knappen Spara. Tryck där och sidan publiceras. Kontrollera nu att sidan ser ut som du tänkt dig.


Logga in. Klicka här för att öppna en större bild


Från rubriken "Verktyg och system" hittar du rätta vägen till CV-sidorna. Klicka här för att öppna en större bild


Nu har du kommit till själva CV-sidan. Det är bara att börja fylla på med text. Klicka här för en att öppna en större bild

Relaterade sidor: