14 maj

Online

Webbinarium: Hur ser bästa friluftsskogen ut?

evenemang | seminarier, workshops |

Friluftsliv är viktigt för många svenskar – men det verkar som att många saknar lämpliga naturområden i sin närhet. För att kunna tillgodose detta behov måste vi förstå vilka egenskaper som gör platser attraktiva för friluftsliv. Det kommer Carl Lehto att berätta om på ett webbinarium 14 maj klockan 13:00.

Webbinariet ingår i vår serie Naturvård i skog. Om du vill vara säker på att inte missa framtida webbinarium kan du anmäla dig till vår e-postlista. Forskare på SLU sammanfattar den senaste forskningen.

Frågor om friluftsliv

Naturupplevelser är oerhört viktiga för människors välmående. Trots detta ser vi att friluftsliv minskar, något som vissa forskare menar riskerar att leda till att folk får en försämrad kontakt med naturen. Minskningen kan bero på sämre tillgång till områden som är lämpliga för friluftsliv.

Hur kan samhället då underlätta för människors friluftsliv? För att kunna svara på det måste vi veta vad folk gillar. Hur påverkar typen av skog, närhet till vatten, eller förekomsten av anläggningar som stigar, skyltar och vindskydd? Och hur kan friluftslivets behov tillgodoses samtidigt som naturvårdens?

Carl Lehto, doktorand,
institutionen för ekologi

Resultat från avhandling

Det är några frågor som Carl Lehto har studerat genom att titta på vilken natur svenskar beger sig till på fritiden. I detta webbinarium presenterar han resultat från sin nyligen färdigställda doktorsavhandling.

Deltagande

Webbinariet riktar sig framförallt till dig som arbetar med naturvård i skog men alla som är intresserade är välkomna.

Anmäl dig vi den här länken så ses vi:
https://slu-se.zoom.us/webinar/register/WN_nOmHsDI6QYqUVLiozxHGcw

Läs mer

Carl Lehtos avhandling: The nature of human habitats : revealing outdoor recreation preferences through landscape utilization

Fakta

Tid: 2024-05-14 13:00
Ort: Online