22 maj

Zoom

Webbinarium: Applikationer och andra digitala verktyg inom miljöanalysens fältarbete

Fältsäsongen närmar sig eller har för vissa redan börjat. Blir det ännu ett år med pappersprotokoll eller är ni nyfikna på vad fördelarna är med digitala verktyg? Kanske använder ni redan en app men vill se vad det finns för andra alternativ? 

Benämningar som appar, insamlingsapplikationer och fältdatorer är vanligt förekommande för fältinsamling. Oavsett begrepp handlar det om programvara, system eller verktyg för digital registrering av data i fält. Målet med webbinariet är att ge inspiration genom att visa på den bredd och variation av tillämpningar som finns inom miljöanalysen på SLU. Några exempel på appar och andra verktyg som används inom miljöanalysen kommer att presenteras.  

Välkommen på ett webbinarium där du blir inspirerad att börja använda digitala verktyg för datainsamling och får lära dig vilka applikationer och verktyg som används på SLU! 

Webbinariet ges på svenska och är öppet för alla på SLU. Om du vill delta, kontakta miljodatastod@slu.se så skickar vi en inbjudan i Outlook. 

Fakta

Tid: 2024-05-22 10:00 - 11:00
Ort: Zoom

Kontaktinformation

Miljödatastöd

miljodatastod@slu.se | internt.slu.se/miljodatastod | Kontakt och personal

Miljödatastöd är en del av DMS, en avdelning på SLU-biblioteket som som bistår alla på SLU med att hantera, publicera och långtidsbevara forsknings- och miljöanalysdata, skriva datahanteringsplaner samt andra frågor relaterade till datahantering.