9 apr

Uppsala och on-line

Filmpremiär: Nyckelbiotoperna en början och ett slags slut

Följ med på en resa! Från den första nyckelbiotopen i Murstensdalen utanför Karlskoga till den sista på Galgberget utanför Hudiksvall. Det är premiärvisning på en ny film på plats på SLU och via Facebook.

Lena Gustafsson, som medverkar i filmen, har forskat om nyckelbiotoper, och sett att de är värdefulla för biologisk mångfald både lokalt och i landskapet. Hon är nu professor emeritus i naturvårdsbiologi på SLU. Sverker Johansson, Bitzer, har gjort en lekfull och spännande film. Du träffar båda två efter filmvisningen.

På plats 

Kom till Studion (sal J) i Undervisningshuset på Ultuna campus, Almas Allé 10.

Ingen anmälan krävs. Begränsat antal platser i "biosalongen". Ingen garderob. Vi bjuder på popcorn! Först till kvarn!

Online

Film och frågestund sänds direkt på Facbook: www.facebook.com/slu.natur

Anmäl dig gärna till vårt FB-event så riskerar du inte att missa det.

Bakgrund

År 2021 stoppade Skogsstyrelsen registreringen av nyckelbiotoper. Men det är fortfarande en av Sveriges största naturvärdesinventeringar någonsin. Nyligen har Högsta Förvaltningsdomstolen slagit fast att nyckelbiotoper inte kan överklagas och avregistreras.


Du kommer förstås att kunna se filmen efteråt också!

 

Fakta

Tid: 2024-04-09 15:00
Ort: Uppsala och on-line

Kontaktinformation