25 mar

Online via zoom, Uppsala

Webbinarium: Vill du veta mer om hur du kan faunaväkta groddjur?

seminarier, workshops |

I dag har vi relativt bra koll på hur det går för de mest hotade groddjuren medan kunskapen för de vanligare arterna är betydligt sämre. För att kunna göra bra bedömningar av groddjurens levnadsstatus krävs systematiskt insamlad data, men sådan bevakning kräver mycket tid och resurser. Därför är allmänhetens observationer (så kallad medborgarforskning) oerhört värdefulla för att förstå tillståndet i naturen. I många fall är denna information till och med nödvändig för att kunna göra bedömningar. 

Var med på webbinariet och ställ frågor eller få tips från Henrik Thurfjell om hur du kan faunaväkta groddjur. 

Se filmen om hur du kan faunaväkta groddjur (7 min)

Samarbete med naturkunnig.se

Naturkunnig.se är en webbbaserad utbildning framtagen för att utbilda och entusiasmera allmänheten att intressera sig för naturen. 2021 lanserades det som ett samarbetsprojekt mellan Länsstyrelsen i Östergötland, Örebro, Västra Götaland, Jönköping och Kronoberg samt Naturvårdsverket, Lunds universitet och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU Artdatabanken och Naturens Kalender).

Den 6 mars i år utökades utbildningen med två filmade digitala fältguidningar som tagits fram tillsammans med SLU Artdatabanken (faunaväkta grodor) och Naturens kalender (fenelogi). Filmerna (35 min) hittas på naturkunnig.se.

Anmäl dig här

Du behöver klicka i rutan för att godkänna detta. Läs mer om hur SLU Artdatabanken behandlar dina personuppgifter.

Fakta

Tid: 2024-03-25 19:00
Ort: Uppsala
Lokal: Online via zoom
Arrangör: SLU Artdatabanken
Mer information:


Mer information om hur du kan faunaväkta groddjur

Ladda ner:

 

Vi har även ett webbinarium den 29 april kl 19.00.

På SLU Artdatabanken arbetar vi med att kartlägga tillståndet för den biologiska mångfalden i Sverige. Med hjälp av ett stort antal engagerade privatpersoner, yrkesverksamma naturvårdare och expertkommittéer arbetar vi för att samla in och analysera data om Sveriges arter och naturtyper. Tillsammans bidrar vi till en hållbar förvaltning av naturresurser och arbetar för en rik och känd natur. 

SLU Artdatabanken är nationell koordinator för faunaväkteriet och driver olika övervakningsprojekt tillsammans med bland andra Naturskyddsföreningen, Sveriges Entomologiska Förening, Trollsländeföreningen och Svensk Dagfjärilsövervakning.Kontaktinformation

Henrik Thurfjell, däggdjur, kräldjur, grodor och fåglar (Tetrapoda)
SLU Artdatabanken
henrik.thurfjell@slu.se  018-672617, 073-0402221

018-672295