19 mar

Online

Gökotta med CNV: Dialog om klimat

seminarier, workshops |
Paula Richter. Foto: Privat

GÖKOTTA MED CNV 19 mars 2024: Som naturvägledare möter vi människor som bär på en oro för klimatkrisen. Hur kan vi ha samtal som leder till förändring?

Detta morgonwebbinarium kommer vi att fokusera på hur vi kan ha dialog kring klimatet och möta människors oro. Vilka frågor kan vi ställa? Hur kan vi i samtal skapa broar mellan människor istället för att splittra och hur kan vi tillsammans hitta vägar framåt. Vi möter Paula Richter som är specialistpsykolog och en del av Klimatpsykologerna. Hon kommer att berätta om hur klimatpsykologi kan hjälpa oss i den ekologiska krisen och ge oss råd om hjälpsamt bemötande och känslohantering. Det kan bli en bli en bra start på dagen och ge fortsatt kraft framåt!

Webbinariet är genomfört. Se dokumentationen här.

Fakta

Tid: 2024-03-19 08:15 - 09:30
Ort: Online
Arrangör: SLU Centrum för naturvägledning
Sista anmälningsdag: 18 mars 2024
Mer information:

Tidigare gökottor med tema klimat:

Gökotta med CNV: Oro, hopp och handling i klimatkrisens tid, 14 dec 2021

Erika Bjerström, klimatkorrespondent på SVT, berättade då bland annat om sin bok Klimatkrisens Sverige – så förändras vårt land från norr till söder.

Gökotta med CNV:  Klimatpsykologi för naturvägledare, 15 feb, 2022

Hur kan vi bidra till att omvandla oro till action och omsorg om planeten? Gäst i Gökottan var Frida Hylander, leg psykolog och humanekolog.

Gökotta med CNV: Så blir klimatet levande, 20 okt 2022

Hur kan vi läsa naturens svar på klimatförändringarna och göra klimatet levande i naturvägledning? Denna morgon mötte vi Keith Larson, forskare på Climate Impacts Research Centre i Abisko, som berättade om hur han visualiserar och engagerar kring klimatförändringarna, bland annat genom medborgarforskning.Kontaktinformation

SLU Centrum för naturvägledning (CNV)
Institutionen för stad och land, SLU
cnv@slu.se
slu.se/cnv