16 maj

Biblioteket, Uppsala

Författarbesök: Jens Liljestrand

evenemang |
Jens Liljestrand, foto.

Författaren och journalisten Jens Liljestrand besöker SLU Ultuna för ett samtal om hans post-apokalyptiska klimatroman ”Även om allt tar slut” i synnerhet och hans författarskap och om att leva i klimatkrisen i allmänhet. Du har också möjlighet att själv ställa frågor.

Jens Liljestrand, född 1974, är litteraturvetare, kritiker och författare. Hans biografi över Vilhelm Moberg, "Mannen i skogen" (2018) nominerades till Augustpriset och blev en stor kritiker- och läsarsuccé. Hans roman ”Även om allt tar slut” har beskrivits som den första, verkligt breda svenska klimatromanen.

Romanen ”Även om allt tar slut” presenteras så här på förlagets webbplats:

”Det brinner. Halva Sverige står i lågor, städer och byar evakueras. Det är sommaren då klimatkatastrofen plötsligt eskalerar bortom våra värsta mardrömmar. Ändå måste livet pågå som vanligt: tonårsförälskelser, äktenskapskollapser, identitetskriser och föräldrauppror fortsätter att utspelas, även när verkligheten rämnar. I fyra sammanlänkande berättelser berättar Jens Liljestrand om liv som måste finna sin väg när undergången blivit vardag.”

Fakta

Tid: 2023-05-16 16:00
Ort: Uppsala
Lokal: Biblioteket
Arrangör: SLU-biblioteket
Mer information:

Antalet platser är begränsat. Medlemmarna i SLU Ultunas skönlitterära bokcirkel har förtur, men alla intresserade är välkomna!


Relaterade sidor: