15
mar
Zoom

Triggervarningar, cancelkultur och akademisk frihet – vad är problemet?

De senaste åren har frågor om triggervarningar, cancelkultur och trygga rum förekommit frekvent i debatten och om högre utbildning. Dessa frågor blev än mer aktuella efter att utbildningsminister Mats Persson i ett utspel lovade att granska universitetens hållning.

Men vad handlar egentligen krav på triggervarningar och trygga rum om? Hur kan vi universitetslärare förstå och möta dylika krav, och hotar de vår akademiska frihet?

Denna lunchföresläsning tar sin utgångspunkt i Rebecca Selbergs artikel om triggervarningar och politisk gränshållning som publicerats i tidskriften Högre utbildning (nr. 2, 2021), och analyserar fenomenet och debatten ur ett kritiskt perspektiv.

Rebecca Selberg, Docent i genusvetenskap vid Lunds universitet och docent i sociologi vid Linnéuniversitetet.

Seminariet genomförs via Zoom, på svenska och ingen avgift
Länk skickas ut efter registrering