30 nov
1 dec

Uppsala (hybrid)

Träff: Skapa lokalt engagemang med vattenpedagogik

Vybild över Järleån

På denna träff kommer vi komma fram till hur man med hjälp av naturvägledning och andra utomhuspedagogiska aktiviteter kan bygga upp lokalt engagemang för vatten och den lokala miljön. Vilken betydelse har vattnet för de boende i ett område? Vilken betydelse har de boende för vattenmiljöns utveckling?

Träffen flyttas till februari. Vi återkommer snarast med nytt datum. 

Upplägget är en blandning av presentation av goda exempel och samtal där vi lär oss tillsammans om hur man kan arbeta med naturvägledning och lokalt engagemang kring vatten. Det finns mycket inspiration att hämta från de tre exemplen vi har med:  

  • Upplandsstiftelsen och Biotopia träffar Uppsalas gymnasieskolor på Fyrisåvandringen som belyser de utmaningar ett växande samhälle har. Hur påverkar våra handlingar framtidens generationer? Hur skapar Fyrisåvandringen engagemang i närområdet och regionen?  
  • Nämdö i Stockholms skärgård. Här pågår en process att skapa ett biosfärsområde parallellt med processen att bilda en nationalpark. Hur har man lyckats med att skapa ett lokalt engagemang i den gamla skärgårdsmiljön? 
  • Södra Hyttan vid Lankälven i Örebro län. Det här är ett gammalt hyttområde i Bergslagen där man anrikade järnmalm. Sedan 2000 har boende verkat för att återställa Lankälven samt bevara och underhålla hyttområdet. Vi tar del av deras berättelse om vilka resultat det lokala engagemanget fått. 

Med dig hem från träffen kommer du ha med dig inspiration om hur du med hjälp av naturvägledning kan utveckla ett lokalt engagemang kring vatten och dess värden.

Välkommen! 

CNV står för kostnader för mat under träffen, medan du står för resa och boende.

Träffen flyttas till februari. Vi återkommer snarast med nytt datum. 

 

Fakta

Tid: 2023-11-30 13:00 - 2023-12-01 12:00
Ort: Uppsala (hybrid)
Mer information:

Träffen skjuts upp till januari, februari 2024. Vi återkommer med nytt datum.

 

Välkomna med funderingar och frågor till

- Katrin Jones Hammarlund, katrin.jones.hammarlund@slu.se eller 073-800 92 45

- Per Sonnvik, per.sonnvik@slu.se eller 018-67 24 44



Kontaktinformation

SLU Centrum för naturvägledning (CNV)
Institutionen för stad och land, SLU
cnv@slu.se
slu.se/cnv