19
maj
Online

Gökotta med CNV: Naturvägledning med ätliga vilda växter

Liljekonvalj och ramslök

GÖKOTTA MED CNV kl 8.15: Att använda vilda växter i maten har varit en stark trend på finkrogar de senaste åren - men detta är en tradition lika gammal som mänskligheten. Ätliga vilda växter är ett engagerande tema för naturvägledning, många är intresserade av vilka växter man kan plocka, hur man kan använda dem, och hur man skiljer dem från giftiga växter.

Under detta morgonwebbinarium får vi besök av Lisen Sundgren som är välkänd folkbildare inom området och skrivit böcker som Äta vilda växter, Vildvuxet och Det vilda köket. Efter att Lisen delat med sig av några av sina bästa tips om hur man använder ätliga vilda växter i naturvägledning diskuterar vi tillsammans och delar med oss av idéer. Var med och lär, bidra och inspireras. Under juni är det temamånad Äta ute med Friluftslivets år #Luftenärfri – och ett bra tillfälle att sprida inspiration och kunskap. Välkommen!

Gökotta med CNV inleds med en kort presentation om ett aktuellt tema och sedan följer samtal där alla kan bidra och inspireras av varandra. Vi ses med kaffe, the och en fralla (eller lämplig frukostfika som man ordnar själv) och har en fin start på dagen – ungefär som gökottor kan vara. Vi avrundar gemensamt senast 9:30.

Praktisk information

Plats: Morgonwebbinariet hålls online via zoom. 

Tid: Onsdag 19 maj 2021 kl 08:15 - 09:30 ca. Man deltar så länge man vill. 

Deltagaravgift: Det är avgiftsfritt att delta.

Anmälan Gökotta med CNV 19 maj

Delar av webbinariet kommer att spelas in och publiceras efteråt. 

De uppgifter du registrerar här kommer att behandlas av SLU för att administrera och hantera din anmälan eller ditt besök. Klicka i rutan för att bekräfta detta. Läs mer om behandling av personuppgifter på www.slu.se/personuppgifter

Fakta

Tid: 2021-05-19 08:15
Ort: Online
Arrangör: SLU Centrum för naturvägledning
Sista anmälningsdag: 18 maj 2021
Mer information:

Per Bengtson, per.bengtson@slu.se, tel 0709-468851Kontaktinformation

SLU Centrum för naturvägledning (CNV)
Institutionen för stad och land, SLU
cnv@slu.se
slu.se/cnv

Sidansvarig: cnv@slu.se