14
dec
Online

Gökotta med CNV: Naturvägledning i klimatkrisens tid – oro, hopp och handling

Bild på boken Klimatkrisens Sverige

Möt Erika Bjerström som har skrivit "Klimatkrisens Sverige – så förändras vårt land från norr till söder". Sedan följer ett samtal om hur vi som naturvägledare kan hjälpa människor att se och förstå klimatförändringarna i naturen.

Boken Klimatkrisens Sverige ger en gripande överblick av klimatförändringarna som nu sker i Sverige – och hur vi och naturen påverkas av dem. Erika Bjerström är klimatkorrespondent på SVT och har under många år bevakat miljö- och klimatfrågor. 

Därefter kommer vi att diskutera hur vi som naturvägledare kan kommunicera om klimatkrisen på ett sätt som når fram och varken är förlamande eller undanglidande utan snarare engagerande. Vilka exempel kan vi visa i naturen och landskapet – och hur involverar vi deltagarna?

Missa inte denna viktiga gökotta med CNV – en morgonträff för erfarenhetsutbyte och framtidshopp.

Gökotta med CNV inleds med en presentation om ett aktuellt tema och sedan följer samtal där alla kan bidra och inspireras av varandra. Vi ses med kaffe, the och en fralla (eller lämplig frukostfika som man ordnar själv) och har en bra start på dagen – ungefär som gökottor kan vara. Vi avrundar gemensamt senast 9:30.

Praktisk information

Plats: Morgonwebbinariet hålls online via zoom. 

Tid: Tisdag 14 december 2021 kl 08:15 - 09:30. (OBS: Ändrat datum! Flyttat till 14 dec från tidigare utannonserat datum 23 nov.) Man deltar så länge man vill. 

Deltagaravgift: Det är avgiftsfritt att delta.

Anmälan Gökotta med CNV 14 dec

Delar av webbinariet kommer att spelas in och publiceras efteråt. 

De uppgifter du registrerar här kommer att behandlas av SLU för att administrera din anmälan eller ditt besök. Klicka i rutan för att bekräfta detta. Läs mer om behandling av personuppgifter på www.slu.se/personuppgifter.

Fakta

Tid: 2021-12-14 08:15
Ort: Online
Arrangör: SLU Centrum för naturvägledning
Sista anmälningsdag: 13 december 2021
Mer information:

Per Bengtson, per.bengtson@slu.se, tel 0709-468851Kontaktinformation

SLU Centrum för naturvägledning (CNV)
Institutionen för stad och land, SLU
cnv@slu.se
slu.se/cnv