Myller av barn på SciFest.
9 nov

Zoom

Inspirationsmöte för SciFest

Myller av barn på SciFest.

I mars kan du vara med och dela din forskning på vetenskapsfestivalen SciFest. Kom på inspirationsmöte så får du reda på hur det fungerar!

Uppsala universitet och SLU arrangerar SciFest i Fyrishov, Uppsala, 10-12 mars. Innan covid-19 slog till hade vetenskapsfestivalen ungefär 8500 besökare.

Bra arena för forskningskommunikation

SciFest ska väcka nyfikenhet och intresse för vetenskap hos barn och unga – förhoppningsvis kommer några av dem som studenter till Uppsala universitet eller SLU i framtiden. Det är också en fantastisk arena för dig att möta människor utanför universitetet – möten som ger såväl energi som nya idéer. Det är ett bra sätt för universiteten att bidra till samhället. Många forskargrupper återkommer år efter år till festivalen.

Aktivitet

Det som behövs för att vara med på SciFest är entusiastiska forskare och doktorander, en intressant aktivitet och något som lockar människor till din monter. Fundera på hur du kan presentera din forskning med hjälp av spel, experiment, frågesporter, tävlingar eller andra aktiviteter där besökarna får känna, lukta, lyssna och uppleva. Hur kan besökarna bidra? Kanske kan de tillverka något eller rösta om något?

Ingen anmälan, bara kom!

PÅ mötet får du veta hur Scifest funkar och chans att ställa dina frågor. Du behöver inte anmäla dig, zoom-länken finns på www.scifest.se/medverka 

Kontakta gärna Anna Lundmark, projektledare för SciFest på SLU

Fakta

Tid: 2021-11-09 10:00
Ort: Zoom