Fakta
Ort: Stockholm
Lokal: KSLA
Arrangör: SLU, KSLA och Högskolan i Kristianstad
Mer information:
KSLA, Stockholm
Historiska sädesslag i framtidens mat är ett fyraårigt tvärvetenskapligt projekt, finansierat av Formas, där forskare från SLU och Högskolan i Kristianstad tillsammans med lantbrukare och bagare undersöker möjligheter med gamla spannmålssorter.
Detta är det andra seminariet i en serie om projektet Historiska sädesslag i framtidens mat.
Seminariet är ett samarbete mellan SLU, högskolan i Kristianstad, och Kungl.Skogs- och lantbruksakademien, KSLA.
13:00 Välkommen
13:15 Historiska sädesslag i framtidens mat – presentation av projektet
Karin Gerhardt, forskare, SLU Centrum för biologisk mångfald
13:30 Vad är äter unga – resultat från matvaneundersökningen ”Riksmaten ungdom”, Anna Karin Lindroos, nutritionist, Livsmedelsverket
14:00 Kaffe
14:20 Hur kan Sverige äta för hälsan inom planetens gränser –vad säger EAT-Lancet, dess nordiska tappning och hur tar vi det framåt? Karin Jonsson, forskare, livsmedelsvetenskap, Chalmers tekniska högskola
14:50 Gluten på gott och ont, Carin Andrén Aronsson, forskare, Lunds universitet
15:20 Workshop
16:30 Avslutning