9
nov
Online

Lunchseminarium: Svensk djurskyddslagstiftning under 30 år

seminarier, workshops |

De senaste decennierna har intresset för djurs välfärd ökat och regelverken som rör djurskydd har blivit mer omfattande. Vilka är det egentligen som påverkar det som står i dessa regelverk? Vilka lyssnar myndigheterna på? I vilken omfattning tas hänsyn till forskning, och vilka har konsekvenserna blivit för djuren när lagstiftningen har ändrats?

Frida Lundmark Hedman vid HMH har på uppdrag av Nationellt Centrum för Djurvälfärd analyserat regleringen av djurskyddsområdet från 1988 och fram tills idag och kommer vid detta lunchseminarium att berätta om resultaten.

En länk till seminariet kommer att skickas via e-post. 

 

Fakta
Tid: 2020-11-09 12:00 - 13:00
Ort: Online
Arrangör: SCAW
Sista anmälningsdag: 4 november 2020
Pris: Gratis
Mer information:

För mer infomation kontakta Margareta Stéen, margareta.steen@slu.seKontaktinformation

Nationellt centrum för djurvälfärd, SCAW

scaw@slu.se

Sidansvarig: josefina.zidar@slu.se