19 mar

Sal Arenander, Uppsala

Workshop om Svensk Kaninköttsproduktion

Vi är några forskare vid SLU som tycker att det borde produceras mer svenskt kaninkött. Vi planerar att hålla en workshop den 19 mars med alla forskare vid SLU som är intresserade av att delta i ett forskningsprojekt gällande kaninköttproduktion

 Vi kommer inleda med några inbjudna föreläsare från Sveriges kaninproducenter, Jordbruksverket (regelverk vid kaninuppfödning) och förhoppningsvis Katarina Nilsson som skrivit en rapport om "Livscykelanalys av kaninkött med fokus på klimatpåverkan". Därefter kommer vi tillsammans med deltagarna diskutera vilka som är de mesta angelägna frågorna för att kunna utveckla en hållbar kaninköttsproduktion i Sverige.

Efter mötet kommer vi bilda en arbetsgrupp som i första hand kommer ha till uppgift att skriva en forskningsansökan till Formas djurskyddsutlysning med deadline 26 april.

Målet med workshopen är att ta fram ett universitetsgemensamt forskningsprogram. Målet med forskningsprogrammet är en ökad svensk kaninproduktion med låg miljöbelastning och god ekonomi för producenten som ger ett kött som blir ett förstahandval för konsumenten för att det är gott, miljöbra, lokalproducerat och för att kaninen haft ett bra liv fram till slakt.

Vi är:

Anders Karlsson, professor, Institutionen för husdjurens miljö och hälsa.

 Carl-Gustaf Thulin, docent, Institutionen för anatomi, fysiologi och biokemi.

Carl-Johan Lagerkvist, professor, Institutionen för ekonomi.

Kristina Dahlborn, professor, Institutionen för anatomi, fysiologi och biokemi.

För deltagande i denna workshop anmäl ditt intresse till kristina.dahlborn@slu.se

Fakta

Tid: 2019-03-19 10:00 - 16:00
Ort: Uppsala
Lokal: Sal Arenander
Mer information:

Kristina Dahlborn, Dekan
Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap, SLU
kristina.dahlborn@slu.se, 018-67 21 86



Kontaktinformation