SLU-nyhet

Fältassistent till jordgubbsprojekt sökes

Publicerad: 15 mars 2024
En hand håller i en jordgubbe. Foto.

Vi söker en fältassistent till forskningsprojekt om växtskydd för jordgubbar under juni-juli i Alnarp. Arbetet innebär skötsel av smultron- och jordgubbsodlingar, bärplockning, odling av mikroorganismer och avläsning av växtskador. Omfattningen är 80-100%.

– Vi vill helst ha en person med en kandidat- eller masterexamen i ekologi, hortikultur eller motsvarande, men det är inte ett krav. Det är också bra med erfarenhet av arbete med växters interaktioner med insekter och mikroorganismer. Annonsen är på svenska, men engelsktalande är varmt välkomna att söka, säger Johan Stenberg som leder jordgubbsprojektet.

För arbetet är det även meriterande med B-körkort och nödvändigt med goda kunskaper i engelska är nödvändigt. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom god organisationsförmåga, problemlösning och förmåga till självständigt arbete.


Kontaktinformation

Johan Stenberg

Porträttfoto av en man utomhus.

Professor vid institutionen för växtskyddsbiologi
johan.stenberg@slu.se
Telefon: 040-41 53 78, 070-6220042
CV-sida