SLU-nyhet

SLU-biblioteket och Artdatabanken i nytt bokcirkelsamarbete!

Publicerad: 31 januari 2024
Småkryp. Foto.

I vår bjuder Artdatabanken och SLU-biblioteket in till en ny bokcirkel med tema arter och biologisk mångfald. Det blir tre träffar under våren, och dessa är öppna för alla anställda på SLU.

Böckerna är populärvetenskapliga och man behöver inga särskilda förkunskaper i ämnet för att ta till sig innehållet eller för att delta i bokklubben. Den första boken klubben läser är Skogen – om träd, människor och 25 000 andra arter av Anne Sverdrup-Thygeson, och sedan följer Ålevangeliget av Patrik Svensson och Tyst jord av David Goulson.

– Idén kommer från Artdatabanken, och på biblioteket är vi jätteglada för att de tog kontakt med oss. Det är precis den här typen av samarbeten vi tycker bäst om, när olika delar av SLU kan bidra med olika saker utifrån sin specialkompetens och biblioteket kan fungera som faciliterare och hjälpa till med att nå ut till fler. Vi testar nu under våren och kommer utvärdera efteråt. Vår förhoppning är att detta är något som lockar många och vi kan fortsätta även framöver, säger Kee Lundqvist som jobbar med evenemang på SLU-biblioteket.

Anmälan och boklån

Det finns ett begränsat antal platser och anmälan krävs. Mejla elisabet.ottosson@slu.se för att anmäla dig eller om du har frågor.

Ett begränsat antal av böckerna finns att låna via SLU-biblioteket. Meddela i din anmälan om du vill reservera ett exemplar (gå inte direkt till biblioteket för att låna dem).

Tid och plats

Alla träffar sker 16:20 - 17:20 i lunchrummet på SLU Artdatabanken (Almas Allé 8 E).

  • 22 februari. Skogen – om träd, människor och 25 000 andra arter av Anne Sverdrup- Thygeson
  • 21 mars. Ålevangeliet av Patrik Svensson
  • 25 april. Tyst jord av David Goulson

Relaterade sidor: