SLU-nyhet

Nu kan du anmäla dig till Vetenskapsfestivalen SciFest i september!

Publicerad: 02 maj 2023
Barn och forskare vid mikroskop.

På SciFest har du chansen att visa upp din forskning för skolelever och allmänhet. Räkna med många frågor och spännande diskussioner. Allt du behöver är en rolig aktivitet – och erfarenheten visar att forskarna i Uppsala är kreativa! Du får god hjälp från SciFest-teamet för att utforma din aktivitet.

Uppsala universitet och SLU arrangerar SciFest i Fyrishov, Uppsala, 21-23 september. Innan covid-19 slog till hade vetenskapsfestivalen ungefär 8500 besökare.

SciFest ska väcka nyfikenhet och intresse för vetenskap hos barn och unga – förhoppningsvis kommer några av dem som studenter till Uppsala universitet eller SLU i framtiden. Det är också en fantastisk arena för dig att möta människor utanför universitetet – möten som ger såväl energi som nya idéer. Kanske blir det lättare att formulera den där ansökan eller artikeln som du kämpar med också!
Det är ett bra sätt för universiteten att bidra till samhället. Många forskargrupper återkommer år efter år till festivalen.

Det som behövs för att vara med på SciFest är entusiastiska forskare, doktorander, miljöanalytiker med flera samt en intressant aktivitet och något som lockar människor till din monter. Fundera på hur du kan presentera din forskning med hjälp av spel, experiment, frågesporter, tävlingar eller andra aktiviteter där besökarna får känna, lukta, lyssna och uppleva. Hur kan besökarna bidra? Kanske kan de tillverka något eller rösta om något?

Målgruppen är skolor från mellanstadiet till gymnasiet och allmänheten.

Mer information och anmälan

Låter SciFest intressant? Anmälan för utställare är öppen nu och stänger 12 juni.

scifest.se/medverka 

Kontakt

SciFest-organisationen hjälper dig med tips. Kontakta oss gärna! 

Projektledare på SLU, Anna Lundmark, anna.lundmark@slu.se

SciFest i sociala medier

Facebook
Instagram

Relaterade sidor: